O meni

Zdravo i dobrodošli na moj online dnevnik,

Ja sam Nevena, a trčanjem sam počela da se bavim u maju 2016. godine, kada sam se nakon putovanja u Nepal, na kom sam upoznala momka iz Zagreba koji se pripremao za svoj prvi polumaraton, zainteresovala za trčanje.

To mi je bilo privlačno i po povratku sam na internetu pronašla jedan klub koji je u tom periodu organizovao upis novih polaznika. Postala sam njihov član i nakon tri meseca trčala svoj prvi polumaraton na Hvaru. Od tada sam uglavnom birala destinacije za putovanje ukoliko se u određenom gradu održava zanimljiva trka. U proleće 2018. godine zainteresovala sam se za triatlon, sport tri discipline.

Ovde možete pronaći moja iskustva, impresije i doživljaje vezane za putovanja, posete određenim mestima i gradovima, iskustva sa trka na kojima sam učestvovala & malo o gastronomiji 🙂

O tome zašto pišemo, bosanski autor Bekim Sejranović u svom Dnevniku jednog nomada navodi:

“…čovjek zaboravlja događaj po događaj, osobu po osobu, stvar po stvar, krajolik po krajolik, ulicu po ulicu, grad po grad… i zato, dakle, pišemo, jer želimo zapamtiti događaje, ljude i stvari na način koji se nama čini prihvatljivim. Pišemo autobiografske romane kako bismo drugima, ali ipak, prvenstveno sebi, ispričali tko smo jer to se, vjerovali ili ne, iznenađujuće lako zaboravi”.

Tvorac Najkija, Phil Knight u svojim sjajnim memoarima Umetnost pobede podstiče nas:

“Toliko toga treba da se uradi. Toliko toga da se sazna, toliko toga ne znamo o svom životu”.