O meni

Zdravo i dobrodošli na moj online dnevnik,

Ja sam Nevena, rođena sam u Beogradu i srećna sam jer sam u mogućnosti da kontinuirano putujem od 2010. godine, a trčanjem sam počela da se bavim u maju 2016. godine, kada sam se nakon putovanja u Nepal, na kom sam upoznala momka iz Zagreba koji se pripremao za svoj prvi polumaraton, zainteresovala za trčanje.

To mi je bilo interesantno i po povratku sam na internetu pronašla Belgrade Running Club, koji je u tom periodu organizovao upis novih polaznika. Postala sam njihov član, nakon toga trčala svoj prvi polumaraton na Hvaru. Od tada sam uglavnom birala destinacije za putovanje ukoliko se u određenom gradu održava zanimljiva trka a u treninzima mi je asistirao divni, divni trener, prijatelj i podrška Petar Šuša.

U kasno proleće 2018. godine zainteresovala sam se za triatlon, sport tri discipline: plivanje, vožnju bicikla i trčanje. Trenirajući samostalno odlučila sam da učestvujem na trci 11TRI Belgrade u septembru (1.9km plivanja, 90km bicikla, 21.1km trčanja) koju sam uspešno završila.

Trenutno je ispred mene novi poduhvat – IRONMAN. Kako je za isti potrebna ozbiljna fizička i mentalna priprema, čitajući i slušajući o našim uspešnim triatloncima, upoznajući ih na trkama manjeg formata i razgovarajući sa njima, u uspešnijoj realizaciji svog cilja sarađujem sa Vladimirom Savićem.

Ovde možete pronaći moja iskustva, impresije i doživljaje vezane za putovanja, posetu određenih mesta i gradova, iskustva sa trka na kojima sam učestvovala & malo o gastronomiji, delicijama i lokalnim pićima.

O tome zašto pišemo, bosanski autor Bekim Sejranović u svom Dnevniku jednog nomada navodi:

“…čovjek zaboravlja događaj po događaj, osobu po osobu, stvar po stvar, krajolik po krajolik, ulicu po ulicu, grad po grad… i zato, dakle, pišemo, jer želimo zapamtiti događaje, ljude i stvari na način koji se nama čini prihvatljivim. Pišemo autobiografske romane kako bismo drugima, ali ipak, prvenstveno sebi, ispričali tko smo jer to se, vjerovali ili ne, iznenađujuće lako zaboravi”.

Ukoliko vas interesuje više detalja o određenom putovanju, trci, pripremi za istu, smeštaju ili imate sugestiju, kritiku ili pohvalu, možete mi pisati ovde.