O meni

Zdravo i dobrodošli na moj dnevnik!

Ja sam Nevena, rođena sam u Beogradu a ceo život živim u Zemunu. Srećna sam jer sam u mogućnosti da kontinuirano putujem od 2010. godine, a trčanjem sam počela da se bavim u maju 2016. godine, kada sam se nakon putovanja u Nepal, na kom sam upoznala momka iz Zagreba koji se pripremao za svoj prvi polumaraton, zainteresovala za trčanje.

To mi je bilo interesantno i po povratku na internetu sam pronašla Belgrade Running Club, koji je u tom periodu organizovao upis novih polaznika. Postala sam njihov član, nakon toga trčala svoj prvi polumaraton na Hvaru. Od tada sam uglavnom birala destinacije za putovanje ukoliko se u određenom gradu održava zanimljiva trka. 🙂

Ovde možete pronaći moja iskustva, impresije i doživljaje vezane za putovanja, posetu određenih mesta i gradova, iskustva sa trka na kojima sam učestvovala & malo o gastronomiji, delicijama i lokalnim pićima.

O tome zašto pišemo, bosanski autor Bekim Sejranović u svom Dnevniku jednog nomada navodi:

“…čovjek zaboravlja događaj po događaj, osobu po osobu, stvar po stvar, krajolik po krajolik, ulicu po ulicu, grad po grad… i zato, dakle, pišemo, jer želimo zapamtiti događaje, ljude i stvari na način koji se nama čini prihvatljivim. Pišemo autobiografske romane kako bismo drugima, ali ipak, prvenstveno sebi, ispričali tko smo jer to se, vjerovali ili ne, iznenađujuće lako zaboravi”.

Ukoliko vas interesuje više detalja o određenom putovanju, trci, pripremi za istu, smeštaju ili imate sugestiju, kritiku ili pohvalu, možete mi pisati ovde.